Ruhsal Enerji

Orjinalini görmek için tıklayınız: Cennette kadınlara huri verilecek mi?
şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orijinal sürümü göster.
Sayfa: 1 2
Kadının yapısı erkekle aynı olmadığı için kadınlara da erkek huriler verilmesi düşünülemez. Dinde böyle bir hüküm yoktur. Bir kadının aynı anda birden çok erkekle evli olması dünyada uygun bir durum olmadığı gibi cennet için de uygun değildir.
Bu durum kadın ile erkeğin fıtratı ile ilgilidir.

Kadınlara da birçok huri verilecek dense idi kadının fıtratına uygun bir ifade olmazdı. Birçok kadın ve kocası bunu anormal karşılardı.

Bir erkeğe, ‘-senin karına 70 huri verilecek’ dense erkeğe verilmiş olan “namus” duygusu ile çelişen bir durum oluşurdu. Bu durum erkeğe son derece ağır gelirdi. Fakat erkeğe verilecek huriler kişinin karısına namus duygusu açısından değil, sadece kıskançlık açısından bir derece zor gelebilir.

Cennet ise kıskançlık duygusunun olmayacağı bir yer olduğundan bu sorun da orada kendiliğinden kalkacaktır. Kadının Cennette sevdiği kocasından alacağı zevk erkeğin yetmiş huriden alacağı zevk gibi olacaktır.

Hurilerden esas maksat zevk olduğuna göre herhangi bir şekil olmadan da veya başka bir şekille Allah cennete giden kadınlara o zevki yaşatacaktır.
Cennette alınacak zevkin derecesini belirleyen evleneceği huri sayısı değil, kişinin dünyada kazanmış olduğu manevi derecesidir.

Nasıl ki bir sofradaki bir yiyecekten insanlar açlık derecelerine göre zevk alıyorlarsa.. Ya da bir sanat eserinden sanattan anlama oranında değişik derecelerde zevk alınıyorsa… Cennette de dereceler bu zevki belirleyecektir. Aynı ortamda olmasına karşın değişik zevkler alacaklar fakat herkes kendisinin aldığı zevkten daha büyük bir zevki tahayyül edemeyecek derecede tatmin olacaktır. Ayet ve hadislerde cennetteki nimetlerden bahsedilmesi ise dünyadaki benzerlerine kıyas edilip bir derece anlaşılması içindir.
Bekar olarak ölmüş kadınlar cennette yine kendileri gibi bekar ölmüş erkeklerle evleneceklerdir.
Kıskançlık ve diğer kötü duygular ise tamamen insanlardan alınacak, dünyadaki gibi sorunlar çıkmayacaktır. Cennetteki yaşamı düşünürken birebir dünya mantığıyla düşünmemek gerekir.
En doğrusunu Allah bilir.
islam sohbet
Ben kadınlara gılman verileceğini duymuştum ama..yani erkeklerle aynı şartlarda olacağını..

derya

elenorx Nickli Kullanıcıdan Alıntı:Ben kadınlara gılman verileceğini duymuştum ama..yani erkeklerle aynı şartlarda olacağını..

Big GrinBig GrinBig Grin
bu konulara yorum yazmak beni yoruyor artık.Big Grin
yok gilman milman size Lol siz kocalarınızı bekleyeceksiniz Lol


her zaman demişim dir ALLAH en doğrusunu bilir .

derya

44aykut44 Nickli Kullanıcıdan Alıntı:yok gilman milman size Lol siz kocalarınızı bekleyeceksiniz Lol


her zaman demişim dir ALLAH en doğrusunu bilir .


cennete gideceğimiz garanti de bi gılmanımız kusur kaldı zaten. gılman yoksa gitmem. Smilielol5Smilielol5
Big Grin valla yaaa bi cennete gideyim bi annemin babamın huzurlu bir mekanda olduğunu bileyim bir de eşim benimle olsun başka şey istemem. hatta gılman falan gelmesin yanıma bi zahmet sadece seveceğim bir eşle mutlu olurum ben. ama huri de olmasın kocamın yanına kimseyi yaklaştırmam ben Big Grin hüddam bloke eden adamla anlaştım, ben de bütün hurileri bloke etcem Big Grin
Huri veya Gılman verilmese ne olacak ? One minute , Haksızlık bu isyan ediyorum , hristiyanlıkta ölenlere daha güzel şeyler veriliyor.Oraya gidiyorum.Burayada bi daha gelmem mi diyeceksiniz?
italyan Nickli Kullanıcıdan Alıntı:Huri veya Gılman verilmese ne olacak ? One minute , Haksızlık bu isyan ediyorum , hristiyanlıkta ölenlere daha güzel şeyler veriliyor.Oraya gidiyorum.Burayada bi daha gelmem mi diyeceksiniz?

evet italyan guzel aciklama Smilielol5Smilielol5
yaa cidden var mı böyle çok çok huriler? tamam cennette kıskançlık gibi duygular olmuyor ama zevk için eşine sadakatsizlik nefsin ihyiyaçlarını tatmin etmek için dünyadaki zina hayatına benzer bir durum gerçekten tuhaf geliyor bana.
cennete gideyim anne baba ve eşimin de cehennem azabında olmadığını bileyim bu benim için en büyük zevktir zaten. dünyada bile bunca güzellik varken cennette kim bilir neler var tadılacak ne zevkler vardır. belki cinsel zevk dünyada sahip olabilinecek zevkler arasında en büyüklerinden bu konuda bişey diyemem tabi ki. ama cennetteki diğer zevkler arasında bence cinsellik vasat bile kalıyordur. bi düşünsenize namazını kılanın, gıybet etmeyenin, kul hakkı yemeyenin gideceği sadece güzel enerjilerin toplandığı bir mekan. kısacası cinsellik o nimetlerin ufacık bir parçasıysa bunu yaşamak için 70huri çok abartı değil mi? yanidinimizi ve cennet vaadlerini yargılamak için söylemiyorum. gerçekten bunun doğruluğu varsa arkadaşlarım beni de buna inandırsın ki inancıma aykırı şeyleri savunmaya devam etmeyeyim. ama cidden bana mantıksız geliyor erkeğe 70 huri verilmesi.
Biz cennete gidelim de arkadaşlar huriler gılmanlar şöyle dursun...Elbetteki rabbim en doğrusunu bilir..ve adaletlidir...
bu konu ile ilgili olarak imam-ı gazali hazretlerinin ihyasındaki cennet bahsine bakmanız sizi aydınlatır...

herkim

Bu konu daha önce tartışılmıştı:

Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.

herkim

elenorx Nickli Kullanıcıdan Alıntı:bayanlara cennete verilecek olan yakışıklı erkekler..erkeklere verilen hurilerin karşı cinsi..

[COLOR="RoyalBlue"]Sevgili elenorx ben gılman nedir diye sormadım Smile

o başka bir konu başlığının bağlantısı...
Tıklayıp açın diye...[/COLOR]
şey kem küm..spamlaser

herkim

elenorx Nickli Kullanıcıdan Alıntı:şey kem küm..spamlaser

Smilielol5 Smilielol5
Sayfa: 1 2
Referans URL