Ruhsal Enerji

Orjinalini görmek için tıklayınız: Kadınlarla El Sıkışmak
şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orijinal sürümü göster.
Peygamberimiz kadınlarla el sıkışmamıştır. Kendisine her hususta uyup itaat edeceklerine dair biat eden erkeklerle müsafaha yapmış, fakat kadınların ellerine dokunmamıştır.
Onlardan sadece dilden almış ve bir kaba su koydurarak, kadınlara o kabın içine ellerini sokmalarını söylemiştir. Onlar o kabın içine sokmuşlar, Peygamberimiz de onların ellerini soktukları kaba ellerini sokmuştur. Sözleşme alması böyle olmuş ve asla kadınların ellerine dokunmamıştır.
Allah Resülü kadar nefsine hakim olacak kimse bulunmadığı halde, o yüce Peygamber kadınlarla musafaha yapmamış (el sıkışmamış) ümmetlerine en doğru ve herkesin ortak
olacağı yolu göstermiştir. Aklı olan ibret alır, nefse uyan, yolda kalır.

Bazı kimseler, kalblerinin temiz olduğunu ileri sürerek, Resülüllah efendimizin yapmadığı işleri işlemeye devam etmektedirler. Bu iddianın sahipleri için iki ihtimal mevcuttur:
Ya bu gibi laflarla asıl maksatlarını gizleyip, nefsani arzularının devamını istemektedirler.
Bu ihtimalde, hem elin zinası, hemde dilin yalanı vardır.

Veya erkeklik duygusundan mahrumdurlar. Bunun üçüncü ihtimali yoktur.
Bir elektrik sobasının fişi prize takıldığı zaman, tellerde kopukluk yok cereyan da varsa, muhakkak ocakta kızma ve çıtırdamalar başlayacaktır. Bunun aksini düşünmek, gündüze
gece demek kadar abestir.


Kadın sahabilerden Ümeyme binti Rukayka anlatıyor:
Bir kaç kadın, biat etmek üzere Resülüllah (s.av.)’e geldik.
Bizden, Mumtehine süresi, ayet 11 de sayılan maddeleri kabul etmemizi istedi. Biz de kabul ettiğimizi söyledik. Bize “Elinizden geldiği gücünüzün yettiği kadar, bunları yerine getirin,” dedi. Biz de Allah ve Resülü, bizi bizden daha çok kayırıyor, dedik ve ” Ya Resülallah, elimiz sıkmayacak mısın?” dedik. Resülüllah ” Ben, kadınların elini sıkmam,
bir kadın için ne demişsem yüz kadın için de aynıdır,”buyurdu.
Her yönüyle izdivaç vemahremiyetleri
Güzel davranış doğrusuda bu olmalı kim için geçerli bu tabiki müslüman olan kişiler için mi ? Şimdi iş görüşmesi olan veya bir toplantı tarzı görüşmeler bir araya gelmeler vb.Mecburen el sıkışılıyor bunda kötü bir durum yok.Fakat şöyle bir durum var gelen kişiler açık ve dekolte tarzı çekici şekilde giyinip parfümünüde sıkmış vaziyette geldiyse el sıkışırken göz temasları şehvetli ise ozaman durum değişir,buda bizi etkilemiş olur kim zararlı biz bu niyetle sıkmadık fakat etkilendik buda kişiyi baştan çıkartıyor kısaca üstü kapalı izahı budur.Bu tür davranışları göz önünde bulundurursak el sıkışırken kontrollü bir şekilde hareket etmeliyiz hızlı çok nazik olmayacak halde hedef görüşme ve toplantıya odaklanılmalı.Kadına odaklanırsak işler değişmeye başlıyacaktır hatta bu tür olaylar sıkça olur sonra kişi rüyasında karşı cinsle ilgili uygunsuz rüyalar görmeye başlar ve bundan hoşnut hale gelir buda zinaya kadar gidebilir.

Dikkatli olur karşı tarafın niyetini anlıyabiliriz,olmazsak herşeyi akışına bırakımış oluruz.

Öbür türlü el sıkışmaktan bir zarar gelmeyecek iş yukardaki boyutlara kaymadığı sürece,
Erkekler erkekler ile kadınlarda kadınlar ile el sıkışsın diye bir durum yok,yoksa erkeklerinde erkeklerden hoşlandığı ve kadınlarında kadınlardan hoşlandığı durumlar vardır.Buda şehvetle yaklaşan nefsi olarak azgınlığa uğramış topluluklardan olan kişilerdir.Yani tabloya bakılırsa durum vahim olur ister sıkışırsınız ister sıkışmazsınız.Gerektiği yerde doğru davranılsın yeterlidir ve yeterki Allah'ın sözünü dinleyelim elimizden geldiğince en iyisini yapalım.

Bu yazı sadece erkekler için değil,kadınlar içinde geçerlidir
Şimdi kadınlar kızlar söylüyor şunu : "BEN ADAMLARIN ELİNİ SIKMAM" .
Rzy Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.Güzel davranış doğrusuda bu olmalı kim için geçerli bu tabiki müslüman olan kişiler için mi ? Şimdi iş görüşmesi olan veya bir toplantı tarzı görüşmeler bir araya gelmeler vb.Mecburen el sıkışılıyor bunda kötü bir durum yok.Fakat şöyle bir durum var gelen kişiler açık ve dekolte tarzı çekici şekilde giyinip parfümünüde sıkmış vaziyette geldiyse el sıkışırken göz temasları şehvetli ise ozaman durum değişir,buda bizi etkilemiş olur kim zararlı biz bu niyetle sıkmadık fakat etkilendik buda kişiyi baştan çıkartıyor kısaca üstü kapalı izahı budur.Bu tür davranışları göz önünde bulundurursak el sıkışırken kontrollü bir şekilde hareket etmeliyiz hızlı çok nazik olmayacak halde hedef görüşme ve toplantıya odaklanılmalı.Kadına odaklanırsak işler değişmeye başlıyacaktır hatta bu tür olaylar sıkça olur sonra kişi rüyasında karşı cinsle ilgili uygunsuz rüyalar görmeye başlar ve bundan hoşnut hale gelir buda zinaya kadar gidebilir.

Dikkatli olur karşı tarafın niyetini anlıyabiliriz,olmazsak herşeyi akışına bırakımış oluruz.

Öbür türlü el sıkışmaktan bir zarar gelmeyecek iş yukardaki boyutlara kaymadığı sürece,
Erkekler erkekler ile kadınlarda kadınlar ile el sıkışsın diye bir durum yok,yoksa erkeklerinde erkeklerden hoşlandığı ve kadınlarında kadınlardan hoşlandığı durumlar vardır.Buda şehvetle yaklaşan nefsi olarak azgınlığa uğramış topluluklardan olan kişilerdir.Yani tabloya bakılırsa durum vahim olur ister sıkışırsınız ister sıkışmazsınız.Gerektiği yerde doğru davranılsın yeterlidir ve yeterki Allah'ın sözünü dinleyelim elimizden geldiğince en iyisini yapalım.

Bu yazı sadece erkekler için değil,kadınlar içinde geçerlidir

Başka şeylere eyvallah derim de bu konularda susamiyorum mazur goresin.
Kendi görüşünü meselenin aslı budur, böyle anlaşılmalıdır şeklinde yansitamazsin. Din konusunda hüküm koymak had/hudud meselesidir.
Bu benim görüşümdür ben böyle anlıyorum diyebilirsin. Nitekim o şekilde anlayan alimlerde olabilir. Ama mesele budur böyle anlaşılmalıdır diyemezsin. Heleki bunu ihtilaflı olan meselelerde hiç diyemezsin
Mesajın 2 etti selahaddin foruma konulara yorumlara saldırmayamı geldin yoksa yazılanları kişisel görüş olarak görmeyemi.burdaki forumdaki insanlar cahil degil önünüze diplomamı koyalım isterseniz koyalım ? demekki cevap verebiliyoruz

Kendi görüşünü meselenin aslı budur, böyle anlaşılmalıdır şeklinde yansitamazsin.

Görüş değildir bu gerçek aslı budur

yorumlara sürekli saldırı yaparsan iyi niyetimi bozarım bilgin olsun.
İhtilaflı meselelerde "diploma" denilen kağıt parcasi müctehid olma vasfını vermiyor maalesef.

Foruma yorumlara saldırmaya mi geldin demissiniz. Bilmediğim şeyde konuşmam ve konuşmadım . Ve de bilmediklerimi de soruyorum.
Meseleyi uzatmayı sevmiyorum sizin gorusunuzdur saygı duyarım.

2 eleştiri alınca da saldırı olarak algilamaniz üzücü bir durum.
İhtilaflı meselelerde "diploma" denilen kağıt parcasi müctehid olma vasfını vermiyor maalesef.


O zaman sorun çözülmüş,konuyu birkaç kez okuyunca problem kalmaz.

(Ama bazı meseleye gelince diploma gerekir bunu sık sık söyler icazet diye veya icazetsiz okunmaz,yapılmaz veya şu işte ehli olmak lazım diye,diyanet olsun veya fıkıh kitaplarını yazan olsun onlarda insandı senin ve benim gibi.

Alimler ve şu mezhepler bile fikir ve görüşte ayrı düşmüşlerken bu durum çok normal geliyor.

yapmamız gereken bizlere düşleren doğru noktaları fikirlerimizi araştırmamızı yorumlarda belirtirken ya vedudun inceliği ile yazalım böyle olunca araştırmalar fikirler doğrular ayrı düşşede hepsinin ortak noktası bir olur.

Beni yanlış anlamayın yorumlarda sert olmak istemem kalbinizin kırılmasınıda bu nasıl birşey bilirim bu yüzden bu yorumumu kırıcı olmayacak şekilde ilettim dua ile Smile
İcazette eyvallah başım gözüm ustune. Ben de kırdıysam affola. (Dini konularda sizi tenzih ederek söylüyorum bazıları çok atıp tutuyor o yüzden biraz şedid olabiliyorum)
Muhabbet ve selamlarımla
Peygamberimizin kadınların elini sıkmadığı bilgisine hangi kaynaktan ulaştınız ? Kaynak gösterebilirmisiniz ?
misraim Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.Peygamberimizin kadınların elini sıkmadığı bilgisine hangi kaynaktan ulaştınız ? Kaynak gösterebilirmisiniz ?

El sıkıştığında dair bir kaynakta bir bilgiye rastlamadım şahsım olarak. Ve hatta siyer kitaplarında Akabe Biatinda kadinlarla el sikismadigi yazmaktadir.
Referans URL