Ruhsal Enerji

Orjinalini görmek için tıklayınız: insan vücudu ile ilgili ilginç bilgiler
şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orijinal sürümü göster.
insan vücudu ile ilgili ilginç bilgiler;

En karışık yapı kafamız; Normal bir insan kafası yaklaşık 5 kilogram civarıdır. Anne karnında en hızlı gelişen yapımız kafamızdır. Sekiz haftalık bir ceninin önce beyin, göz, kulak, yüz ve dili, burnu ve kafatası oluşur. Milyarlarca hücre, kompleks ve karışık yapıyı oluşturur. Kafamız, vücut ağırlığımızın yaklaşık %8’ini oluşturur.

En şaşırtıcı hareket gülmek; Şaşırtıcı denilmesinin sebebi, gülmenin kendi içinde bir hece veya harflerden oluşan bir notası olmasıdır. Saniyenin beşte biri kadar sürelerde kendini tekrar eden gülme, belirli bir harf ile başlar ve onunla devam eder. Örn. ha ha ha veya he he he olabilir ama ha he ha olmaz. Üstelik nedeni bilimsel olarak açıklanamasa da gülmek bulaşıcıdır. Yanınızda biri gülmeye başlarsa, bir süre sonra gülümsersiniz ve gülmeye başlarsınız. Bilim adamları neden gülüyoruz sorusuna şöyle cevap veriyor; gülmek, dış dünyadan gelen uyarımlara karşı beynimizin tetikte olduğunun bir göstergesidir.

Kulak kiri; Çene hareketlerine bağlı olarak hareket eden kulak salgısı kulak kanalını temizler. Kulak kanalında ki derinin kurumasını ve kaşınmasına engel olur. Ayrıca bakteri ve mantarların bu noktaya yerleşmesine engeldir. Fakat ilginç olan şey, Avrupalıların ve Afrikalıların kulak kirinin bal renginde olmasına rağmen, Asya, Kızılderililer, Eskimoların kuru ve gri renk olmasıdır.

Burun; Burnunuz sayesinde duyguları, korkuyu, memnuniyeti hatta cinselliği koklayabilirsiniz. Şaşırtıcı ama bu duyuların çoğunluğunu beynimiz koku duyumuzla ayırt edebiliyor. İçinde 10 milyon alıcı bulunan burun boşluğunda ki bir nokta 10 binden fazla kokuyu ayırt edebilmemizi sağlar.

Esnemek; Doğduğumuz andan ölünceye kadar tam 250 bin kez esneriz. Esnemenin sebepleri bilim adamları tarafından tam olarak kavranamasa da, ciğerlerimizin çalışmasını düzenleyen bir refleks ve beynimizi soğutma refleksi olarak düşünülüyor. Fakat esnemek de gülmek gibi bulaşıcı bir eylemdir. Yapılan araştırmalarda esneyen birini gören insanların % 80’inin esnemeye başladığını göstermiştir.
Hatta esnemekle ilgili yazı okurken de insanların % 70i esner Smile
:angel:gerçekten ilginç bilgiler tam beş defa esnedim Angel
Referans URL