Ruhsal Enerji

Orjinalini görmek için tıklayınız: Kürek Kemiği Falı
şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orijinal sürümü göster.

derya

[Resim: 5751d1217346392-fal-jpg]

Kürek Kemiği Falı

Etimolojik araştırmalara göre, bu tür fal çeşitli ırklara mensup kavimlerde eskiden beri bilinir. Kürek kemiği ile fal açmak Japonlar'da da görülmüştür. Araplar bu falı kadim Yunan ilimlerinden bir ilim sayarak kürek kemiği bilgisi haline getirmişlerdir.

Kürek kemiği falı, Orta Asya'daki pek çok Türk boyunda da çok yaygındır.

Kürek kemiği ile fal açtırmak isteyen adam bir kürek kemiği bulur. Bu kemiğin kaynatılmamış olması gerekir. Falcı kemiği ateşte kızdırdıktan sonra eline alıp ince tarafından tutar. Kemikte çizgiler, çatlaklar ve noktalar belirmiştir. Fala baktıran çiftçidir. Hayvanını çaldırmıştır. Fala bakan kemikte oluşan çizgileri şöyle izah ediyor:

"D-D" çizgisinin ortasında fal sahibinin hanesidir. "f ı g" çizgisi "b" kırlarına gider ve geri döner. Bundan anlaşılıyor ki hayvan uzak yere götürülmüştür, fakat geri dönecek, bulunacaktır.
"f i k" yolu "c" arkasından geçerse, hele şu "E" sapının yakınından geçerse, kaybolan nesne ve hayvan çok uzaklara götürülmüştür, bulunamaz.

"C" işaretiyle gösterilen yere kemiğin iteği yahut kemiğin küçük kenarı denir.

"A" ile gösterilen yere kemiğin büyük kenarı denir.
"f 11" çizgisi küçük "c" sırtında biterse kaybolan nesne uzakta değildir; bir adamın elinde kapalı bir yerde saklıdır. Her halde bulunacaktır. Eğer bu çizgi "f ı m" olarak "c" üzerinden geçerse kaybolan şey bulunmaz.

"f o n" çizgisi büyük A sırtına gider ve burada biterse kaybolan şey ev çevresinde bulunuyor, f o p çizgisi A sırtından geçerse kaybedilen şey veya hayvan hırsız elindedir, hayvan arkasında yük ile dağa çıkmaktadır. Kaybolan şey cansız nesne ise hırsız bunu dağda saklamaktadır. Büyük Q-R çizgisi üzerinden geçerse bir yabancı adam kaybolan şey hakkında haber getirecektir, s-t çizgisi f-o çizgisini keserek A sahasının üzerinden geçip küçük c sırtına gelirse bu bir ırmağı gösterir. Hayvan su içmek üzere ırmağa gitmiştir. Eğer iki tane paralel çizgi ortaya çıkarsa bunlardan D-D arasındaki f noktasından başlayan biri kaybolan hayvanın yoludur. U çizgisi f çizgisinden kısa olursa arayan adam henüz hayvana ulaşmamıştır; eğer u çizgisi f çizgisini geçerse arayan adam çok uzaklara gitmiş, aradığı hayvan arkada kalmıştır. Eğer f çizgisi b alanına gider ve b alanı yanmış ise kaybolan hayvan veya nesne yandı demektir.

Falcıya göre kürek kemiği falıyla ancak kaybolan nesneler hakkında bilgi mümkündür. Başka şeyler öğrenilemez. En doğru söylenen kemik koç kemiğidir.

Falcılara göre kürek kemiği birçok kısımlara ayrılır. Bunlardan en önemlileri şunlardır:
a) Kazan,
b-b) gırtlak.
W) kemiğin arkası,
d) kulak.
g) alın,
e) kemiğin eteği,
b-g) kenar,
b-d) kara yol.
c-c) kuskun.
M) dil, haber,
m-m) engel, sefere çıkılmaz.
O) yakın ilde bulunan hırsızın yolu.
O) uzaktaki hırsızın yolu.
n) müjde,
p) yorgun at.
b-b) birbirine çizgi ile bağlanırsa 'hırsız yakalanacak'.
F) noktasından çizgi olursa kaybolan şey bulunur.

Kaynak: "Bütün Fallar", Gün Yayınevi, s.138-140
İnsan niye fala bu kadar düşkün olur ki!Öyle fal çeşitleri var ki gülsem mi ağlasam mı bilemiyorum.

derya

bana da çok tuhaf geldi. hiç duymamıştım bu güne kadar böyle bir fal.
evet var bu şekilde bişi....eski türk adetlerinde olan bir yöntemdir.Ama bu fal genelde kayıp hırsızlık ve kişilerin özel sordukları sorulara göre bakılır diye biliyorum.Türklerin kültür kökenleri(yazarı ergun candan)bu kitap içinde bu konuyla ve özellikler türklerin bu zamana kadarki ezoterik yolculuklarıyla ilgili bir çok bilgi mevcut.Değerlendirmek isteyen arkadaşlar bu kitabı bulabilirler...
birde bir söz varya fala inanma falsızda kalma. bu son kelimeyi kendilerine uyarlayıp yine bu hurafe işler peşinde koşuyorlar.
Referans URL